FAQ

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wie maakt het ontwerp?

De ideeën en eerste schetsen zijn van jouw. Dit kan aangevuld zijn met ideeën van een stylist die je om hulp hebt gevraagd. Geen idee? Dat kan natuurlijk ook, wij zullen je dan verrassen. Het definitieve ontwerp werken wij uit als je ons de opdracht hebt gegund en wij goed hebben begrepen wat je wensen zijn en wij overeenstemming hebben bereikt over het budget.

Wat is de werkwijze in een maatwerk project?

Op basis van je ideeën, wensen en de afmetingen komen we samen tot een budget. Afhankelijk van de omvang van het project bepalen we de duur van het project. Gemiddeld duurt dit proces van afstemmen al circa een maand. Gun je ons de opdracht dan moet je rekening houden met circa drie tot zes maanden om in detail alles in een definitief ontwerp vast te leggen, dit te bespreken, eventueel te perfectioneren, de meubels te maken en te installeren.  Lees hier meer over onze stappen.

Wanneer is de showroom open?

Uitsluitend op afspraak is onze showroom open van maandag tot en met vrijdag.

Wat is er te zien in de showroom?

Onze showroom grenst aan de werkplaats, je krijgt direct een beeld hoe wij te werk gaan. Overdag is het één en al bedrijvigheid. Uiteraard hebben we een overzicht van de materialen die wij gebruiken. Wij tonen een aantal voorbeelden van meubels die wij hebben gemaakt. Een uitgebreide toonzaal met keukens en kastenwanden hebben wij niet. Eerdere projecten die representatief zijn voor dat wat wij hebben gedaan tref je op onze steeds actuele website.

Welke materialen gebruiken jullie?

De meest voorkomende basismaterialen die wij toepassen zijn gespoten mdf en houtfineer op mdf. De materiaalkeuze hangt af van het budget, de wensen en waarvoor het materiaal wordt toegepast. Wij adviseren je graag.

Welk prijskaartje hangt er aan maatwerk?

Een exacte prijs is op basis van een eerste telefoongesprek of email niet te geven. Wij hanteren een grove richtlijn die gebaseerd is op het aantal strekkende meters. Houd rekening met een prijsrange van €2000 – €4000 de strekkende meter, dat is de volledige breedte van de achterwand ongeacht het aantal planken, deuren of hoogte. Of een kast nu 30 centimeter of 80 centimeter diep is maakt voor de prijs niet uit.

Wat is de levertijd?

Van de eerste vraag tot het definitieve ontwerp is vaak een doorlooptijd met overleg en afstemming van circa een maand. Na de gunning moet het werk ingepland en gedaan worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de grote van het project, houd aub rekening met drie tot zes maanden voor de tijd tussen opdracht en plaatsing.

Maken jullie ook keukens?

Ja natuurlijk maken wij ook keukens op maat. Wij plaatsen uiteraard ook onze meubels en dan ook inclusief de werkbladen en sluiten de keukenapparatuur aan. De keuze en de aanschaf van keukenapparatuur laten wij over aan jou. Ook voor de definitieve keuze van het werkblad adviseren wij dit zelf te organiseren. Uiteraard staan wij je terzijde met tips, de maatvoering en kunnen je informeren wie je daarvoor het beste kan benaderen om je te oriënteren. 

Wie verzorgd het loodgietwerk, elektra en tegelwerk?

Het aanleggen van het leidingwerk voor warm en koud water, maar ook de vereiste elektriciteit, het stucwerk en het tegelwerk doen wij in principe niet. Natuurlijk kennen wij de nodige ambachtslieden die dit kunnen doen, maar onze voorkeur gaat er naar uit dat je deze regie zelf in handen neemt. Wij zijn meubelmakers, zijn daar goed in, maar wij zijn geen aannemer.

Wie levert de keukenapparatuur?

De ervaring heeft ons geleerd dat de keuze en aanschaf van keukenapparatuur het beste door jou zelf gedaan kan worden. De diversiteit aan apparatuur is groot en ook prijstechnisch is het voor beiden interessanter om zelf de regie hierover te nemen en houden.

Moet ik een aanbetaling doen?

In de meeste gevallen vragen wij 50% bij aanvang productie en 50% per omgaande na levering.

Restaureren of repareren jullie ook meubelen?

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van nieuwe meubelen, maar als het om een “hout” reparatie gaat of het opnieuw afwerken van een tafel kunnen we je van dienst zijn, dit begint vanaf circa 100 euro.

Staat je vraag er niet tussen?

Bekijk onze volledige FAQ om je vraag te beantwoorden!