Werkwijze

Samen bekijken wij de situatie en bespreken wij de ideeën. Een ontwerp wordt uitgetekend, naadloos aansluitend bij de opgegeven wensen.

1. Voorbereiding

Om ons goed voor te kunnen bereiden en in te kunnen spelen op je wensen hebben we nog een aantal vragen:

Welke hoogte, breedte en diepte?

Voor een eerste impressie kijken wij niet op een paar centimeter, na het verkrijgen van de opdracht komen wij altijd zelf de juiste maten opnemen, maatwerk leveren is ons ding.

Welke hoogte, breedte en diepte?

Een interieuroplossing kan verschillende functies hebben, bij een schuifdeurkast kun je denken aan het opbergen van kleding tot het opbergen van dozen of kinderspeelgoed.

Heb je een plattegrond van de locatie?

Voor een eerste impressie kijken wij niet op een paar centimeter, na het verkrijgen van de opdracht komen wij altijd zelf de juiste maten opnemen, maatwerk leveren is ons ding.

Wat moet de sfeer zijn?

Maak ons deelgenoot van de gewenste sfeer. Dat kan door middel van foto’s van de bestaande situatie of voorbeelden gevonden op internet of in een tijdschrift. Toon het ons!

Tip!

Maak ons deelgenoot van de gewenste sfeer. Dat kan door middel van foto’s van de bestaande situatie of voorbeelden gevonden op internet of in een tijdschrift. Toon het ons!

2. Interieuradvies nodig?

In de vorige stap hebben we geïnformeerd naar de stijl die je zoekt. Maar wat als je geen idee hebt of moeite hebt om het te verwoorden? Of als je professioneel advies wilt bij het ontwerp van onze op maat gemaakte interieuroplossing?

Met een scherp oog voor lastige hoeken en gaten en een overvloed aan creatieve ideeën, zijn we bedreven in het ontwerpen van meubels. Toch begrijpen we dat extra stylingadvies soms gewenst is. Daarom werken we samen met Sofie Kienhuis voor gepersonaliseerd interieuradvies. Na een vrijblijvend gesprek kan zij je bijstaan bij het creëren van een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen. Ontdek meer over Sofie en haar werkwijze op: www.sofiekienhuisinteriors.com

Bovendien nodigen we je uit om onze eigen producten te verkennen, waar vakmanschap en stijl samenkomen.

3. Budget

Niet wat kost het? Maar een “neem mij mee”  is je drijfveer.

Wij zijn het bedrijf die jouw ideeën omzet in creaties en vragen daar een vergoeding voor om te kunnen bestaan.

De optelsom van plaatmateriaal, scharnieren, grepen en zwaluwstaartverbindingen of een pot lijm komt vaak neer op een prijs per strekkende meter.  Dat klinkt mogelijk wat kort door de bocht, maar dat past bij ons en ook bij jou. Al snel heb je een goede indruk wat je van ons kan verwachten.

Een indicatie? Denk aan een prijsrange van €2000 – €4000 per strekkende meter. Duidelijker kunnen wij niet zijn.

Je zocht op Google naar maatwerk en vond ons. Wij zijn een meubelmakerij anno nu, interieurbouwers van deze tijd. Laat je inspireren door onze eerdere projecten en kom in Rotterdam Noord je verhaal doen.

4. Ontwerp

Als het definitieve budget is vastgesteld en je gunt ons de opdracht, dan werken wij de ideeën, materiaalkeuze en schetsen uit tot een werktekening. Deze leidraad voor het verdere verloop van het project bespreken wij en zo komen wij samen tot een definitief ontwerp.

5. Levertijd

Onze Rotterdamse directheid heeft ook betrekking op de levertijd. Van de eerste vraag tot het definitieve ontwerp is vaak een doorlooptijd met overleg en afstemming van circa vier tot acht weken. Na de gunning moet het werk ingepland en gedaan gaan worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van het project. Na je akkoord duurt het rond de drie tot zes maanden alvorens wij onze oplossing bij jou komen installeren

7. Full-service

Het komt wel eens voor dat er een eigenwijs scharniertje in je nieuwe meubel is terecht gekomen. Uiteraard komen wij na het maken van een afspraak weer bij je op locatie om de deur opnieuw te stellen. Onder garantie doen wij deze werkzaamheden kosteloos binnen een termijn van 1 jaar. Na die tijd of als er sprake blijkt te zijn van ondeskundig gebruik dan overleggen wij vooraf wat de kosten zullen zijn. Onze houding is coulance. Rotterdammers hè?; niet lullen, maar schroeven. Maar er zijn grenzen.

Van idee naar concreet ontwerp

Als echte creatievelingen weten wij ieder idee over een meubelstuk of interieur om te zetten in een concreet ontwerp, dat later resulteert in de meubelen die jij wilt. Ook kun je bij ons terecht als je een oplossing voor een interieurprobleem zoekt. Op creatieve wijze weten wij, meubelmakers uit Rotterdam in hart en nieren, ieder probleem te verhelpen. Maak een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier is iedereen welkom om onze creaties te bekijken.

Veelgestelde vragen over onze werkwijze

Wie maakt het ontwerp?

De ideeën en eerste schetsen zijn van jouw. Dit kan aangevuld zijn met ideeën van een stylist die je om hulp hebt gevraagd. Geen idee? Dat kan natuurlijk ook, wij zullen je dan verrassen. Het definitieve ontwerp werken wij uit als je ons de opdracht hebt gegund en wij goed hebben begrepen wat je wensen zijn en wij overeenstemming hebben bereikt over het budget.

Wanneer is de showroom open?

Uitsluitend op afspraak is onze showroom open van maandag tot en met vrijdag.

Welk prijskaartje hangt er aan maatwerk?

Een exacte prijs is op basis van een eerste telefoongesprek of email niet te geven. Wij hanteren een grove richtlijn die gebaseerd is op het aantal strekkende meters. Houd rekening met een prijsrange van €2000 – €4000 de strekkende meter, dat is de volledige breedte van de achterwand ongeacht het aantal planken, deuren of hoogte. Of een kast nu 30 centimeter of 80 centimeter diep is maakt voor de prijs niet uit.

Wat is de levertijd?

Van de eerste vraag tot het definitieve ontwerp is vaak een doorlooptijd met overleg en afstemming van circa een maand. Na de gunning moet het werk ingepland en gedaan worden. Uiteraard is dit afhankelijk van de grote van het project, houd aub rekening met zes maanden voor de tijd tussen opdracht en plaatsing.

Moet ik een aanbetaling doen?

In de meeste gevallen vragen wij 50% bij aanvang productie en 50% per omgaande na levering.

Restaureren of repareren jullie ook meubelen?

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van nieuwe meubelen, maar als het om een “hout” reparatie gaat of het opnieuw afwerken van een tafel kunnen we je van dienst zijn, dit begint vanaf circa 100 euro.

Staat je vraag er niet tussen?

Bekijk onze volledige FAQ om je vraag te beantwoorden!