Over ons

Wij zijn vakmensen, gedreven ambachtslieden die hun passie vinden in het bewerken van hout. Rotterdam, met zijn naoorlogse architectuur, vormt het decor van onze creatieve werkplaats, waar we trots onze identiteit vormgeven.

Dit zijn wij

Bart Ronde

Meubelmaker, afwerktechniek

Leonard Luitwieler

Meubelmaker, ontwerp en communicatie

Ontstaan

Van HMC Vriendschap tot Rotterdamse Dromen

Welkom bij Meubelmakerij Rotterdam BV, waar vakmanschap, passie en creativiteit samenkomen in op maat gemaakte meubels die een verhaal vertellen. Ons verhaal begint in 2004, toen Bart Ronde en Leonard Luitwieler elkaar ontmoetten tijdens de meubelmakersopleiding aan het HMC. Gedurende deze vierjarige opleiding ontstond er niet alleen een vriendschap, maar ook een vruchtbare samenwerking die de basis legde voor ons bedrijf.

In 2007 besloten Bart en Leonard om samen te werken en richtten ze een onderneming op, compleet met een KvK-nummer. Deze stap stelde hen in staat om gezamenlijk opdrachten aan te nemen en hun passie voor meubelmaken te delen. Een jaar later, in 2009, openden ze hun eerste werkplaats en begonnen ze hun gewenste machinepark op te bouwen.

Ambachtelijke Samenwerking: Bouwen aan Meubelmakerij Rotterdam

De groei van Meubelmakerij Rotterdam ging gestaag door, en in 2012 verhuisden we naar een ruimere locatie, hoewel onze oorspronkelijke droom om naar Rotterdam te verhuizen nog niet vervuld was vanwege de schaarste aan panden. Gelukkig veranderde dit in 2014, toen we eindelijk de perfecte locatie vonden en ons bedrijf met trots in Rotterdam vestigden.

 

2014 markeerde ook een belangrijk keerpunt met de naamswijziging naar Meubelmakerij Rotterdam, waarmee alles op zijn plek leek te vallen. Met ons Rotterdamse hart verankerd in de stad waar we thuishoren, konden we onze passie voor meubelmaken nog sterker tot uiting brengen.

Een Decennium van Groei: Onze Reis naar Professionalisme en Creativiteit

Bij Meubelmakerij Rotterdam BV streven we ernaar om onze klanten blij te maken met unieke, op maat ontworpen meubelstukken. Onze jarenlange ervaring, gecombineerd met een frisse kijk op design, stelt ons in staat om meubels te creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook een verhaal vertellen. We kijken ernaar uit om nog vele jaren prachtige meubelstukken te maken en mensen te inspireren met ons vakmanschap en onze liefde voor het ambacht.

Werkwijze

Apart. Dat ben jij, wij en onze interieur oplossingen. Onze kasten lijken wel werk van Koolhaas. Of inspireerde ons werk zijn creatieve brein? We vullen elkaar aan dat is wel duidelijk.

Samen bekijken wij de situatie en bespreken wij de ideeën. Een ontwerp wordt uitgetekend, naadloos aansluitend bij de opgegeven wensen. Intensief contact met jou gedurende alle fases van het ontwerp- en productieproces zorgen ervoor dat jij tevreden bent met het eindresultaat.

Verhuur werkruimte

Door het steeds opnieuw zoeken naar creatieve oplossingen voor onder meer kastruimte voor onze klanten ontstond het idee om veel efficiënter om te springen met onze eigen werkruimte. Het hebben van een enorme showroom oogt fantastisch en een kantoor waar je ook kan relaxen is echt iets voor nu, maar zijn onze klanten ermee geholpen? Wij dachten van niet. Naast meubels maken verhuren we de vierkante meters die wij toch niet gebruiken. De huurders inspireren ons en onze klanten merken dit direct in onze producten en prijsstelling.

Onze Groene Inzet

Op weg naar duurzaamheid is een belangrijk aspect voor ons als meubelmakers. We proberen zoveel mogelijk op de fiets te doen, zowel voor het woon-werkverkeer als voor klantbezoeken. We hebben zelfs twee bakfietsen waarop we ons gereedschap kunnen meenemen. Op dit moment gebruiken we nog wel een auto om de meubels naar de klant te brengen, maar voor alle andere ritten zetten we volledig in op fietsen. Als bedrijf bezitten we bewust geen bedrijfsauto of bus, omdat we onze ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Van hout naar hout

Ons houtafval voeren we bijzonder af, namelijk via Wood Loop. Wood Loop is een organisatie die trots bijdraagt aan een duurzame toekomst door zich te focussen op CO2-reductie in drie aspecten. Met drie specifieke houtstromen – AB-hout, spaanplaat en MDF – zorgt Wood Loop voor gescheiden inzameling direct bij de bron, wat essentieel is om het hout te recyclen tot nieuwe grondstoffen. Door recycling wordt per ton hout 150 kg CO2 uitgestoten, een reductie van 25% vergeleken met virgin wood. Bovendien draagt hun slimme retourlogistiek substantieel bij aan CO2-reductie door leveringsroutes te optimaliseren en de efficiëntie van transport te verbeteren. Hierdoor minimaliseren we het aantal ritten en bevorderen we een CO2-neutrale operatie.